AMKNPP Siap Sedia Hadapi Pilihanraya Kecil Pmtg Pauh

Apabila DS Dr Wan Azizah mengumumkan perletakan jawatan sebagai MP Pmtg Pauh pada 31 Julai 08,untuk memberi laluan kepada DS Anwar bertanding, SU AMKNPP telah menghubungi semua Ketua2 AMK Bhgn dan Exco AMKNPP untuk hadir ke satu taklimat bersama SU AMK Pusat di Yayasan Aman pada jam 10mlm.

Di Masjid Perda, Seberang Jaya telah diadakan solat hajat bersama dengan ustaz Badrul Amin, manakala di Cherok To’kun,AMK BM sedang membuat persiapan bagi program YB NUrul Izzah malam ini 1.8.08.

AMKNPP menyerahkan kepada Ketua AMK Pmtg Pauh untuk menyelaraskan bahagian2 AMK ke 3 DUN di bawah Parlimen Pmtg Pauh. DUN Seberang Jaya, Permatang Pasir dan Penanti.

AMK Negeri2 lain yang akan datang untuk membantu akan diselaraskan mengikut DUN2 berkenaan. Setiap aktiviti telah disusun. AMKNPP yakin pihak UMNO-BN akan menyebarkan fitnah mengenai isu liwat ke2 yang hangat dibualkan.

AMKNPP juga akan memantau pengundi2 hantu yang pastinya akan dibawa masuk oleh pihak UmnoBN. Segala projek2 Kerajaan Pusat sudah pasti akan dibawa tertumpu ke Pmtg Pauh.

Saya yakin, rakyat Permatang Pauh lebih matang dan bijak menilai yang benar dan yang menyelewng. Jika DS Dr Wan Azizah boleh memiliki majoriti lebih drp 13 ribu undi,mengapa tidak kepada DS Anwar.

Apapun, AMKNPP mengalu-alukan kehadiran sukarelawan2 yang mahu membantu dalam pilihanraya kali ini, cuma yang kami akan pastikan TIDAK ada sukarelawan pilihanraya kecil yang bernama Saiful Bukhairi…

Dikirim dalam Aktiviti. 4 Comments »

4 Respons to “AMKNPP Siap Sedia Hadapi Pilihanraya Kecil Pmtg Pauh”

 1. Shahjehan KPS Sickander Masthan Says:

  Saya akan berjuang sekuat kuatnya demi dato siri masuk sumula ke permitang pauh untuk rakyat jilata.

  harap maklom

 2. lordazaab Says:

  PRK Permatang Pauh : Pastikan SPR guna dakwat kuku
  (http://lordazaab.blogspot.com)

  Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail secara rasmi telah mengosongkan kerusi Parlimen Permatang Pauh. Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) pun sudah maklum mengenainya dan akan membuat kenyataan berkenaan Pilihanraya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh itu nanti.

  Jadi, semuanya nampak seperti menunggu hari dan ketika sahaja.

  Di sini, saya cuma ingin mengingatkan kepada Pakatan Rakyat agar isu-isu yang pernah diperjuangkan oleh BERSIH sebelum pilihanraya dahulu hendaklah diaktifkan semula.

  Selepas menerima keputusan yang tidak dijangka-jangka pada PRU-12 lalu, Pakatan Rakyat seolah-olah seperti lupa sekejap kepada perjuangan BERSIH.

  Saya tidak salahkan Pakatan Rakyat dalam hal ini. Mungkin pemimpin Pakatan Rakyat terlalu sibuk mengenai urusan pentadbiran negeri-negeri yang baru dikuasai dan isu-isu negara dan kepentingan rakyat yang tidak pernah selesai itu.

  Oleh itu, saya menyarankan agar Pakatan Rakyat terus memberi tekanan kepada kerajaan terutamanya SPR agar penggunaan dakwat pada kuku/jari digunakan semasa proses mengundi itu nanti.

  Jikalau Pengerusi SPR – Tan Sri Abdul Rashid dan Kabinet pernah saling memberi alasan kenapa punggunaan dakwat kekal tidak dapat dilaksanakan pada PRU yang lalu, maka, sekarang adalah masa yang sesuai untuk menggunakannya.

  Sekian.

  Sekadar berpesan…

 3. damian Says:

  minta maaf kalau aku ganggu korang tapi aku cuma nak tau kalau kat penang
  kat mana korang punya post aku nak masuk ahli (amknpp)…. 016-41
  12563 atau 017-4142957 minta korang tolong aku mesej alamat dia k…..
  terima kasih


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: