ADUN PKR Semakin Sibuk Bertemu Rakyat

Setelah mengambil alih tampuk pemerintahan kerajaan negeri P.Pinang, Adun-adun PKR kini semakin sibuk turun ke bawah untuk mendengar masalah rakyat.

Bagi Adun Bkt Tambun, YB Law Choo Kiang yang juga telah dilantik sebagai Exco Pertanian, Industri Asas Tani, Pembangunan Luar Bandar dan Tebatan Banjir, beliau kini menjadi harapan para petani, nelayan dan penternak untuk menyelesaikan masalah-masalah mereka.

Malah, isu banjir yang masih belum dapat diselesaikan walaupun setelah 50 tahun merdeka turut dikemukakan dengan harapan YB Law dapat menyelesaikan isu-isu terbabit.

Para petani kelompok dari Pmtg Kuang,Kepala Batas setelah bertemu dengan YB Law meluahkan segala masalah yang mereka hadapi akhirnya diaturkan satu pertemuan dengan pihak IADA, JPS, Pertanian, BERNAS pada 10.4.08 yang lepas. Sekurang-kurangnya para petani dapat berdialog sendiri dengan para pegawai dari jabatan-jabatan berkaitan.

YB Law juga membawa wakil penduduk Kg Dodol bertemu terus dengan pihak JPS bagi mendapat penjelasan kejadian banjir di kampung mereka lebih 30 tahun. Wakil penduduk mengakui tidak mendapat penjelasan yang tepat mengenai isu banjir ini.Dengan penjelasan yang jelas dari pihak JPS,mereka memahami masalah yang ingin ditangani bukan dapat diselesaikan dengan cepat.

14.4.08 ini,YB Law akan melawat TKPM Ara Kuda.Beliau akan melihat kawasan yang dibangunkan oleh pihak Jabatan Pertanian,Veterina dan Perikanan untuk para petani.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: