Kenyataan Media AMK P.Pinang

KENYATAAN MEDIA
19 Mac 2008

MENYOKONG AGENDA EKONOMI MALAYSIA

Angkatan Muda KeADILan Pulau Pinang dengan ini menyokong kerajaan negeri Pulau Pinang yang baru dibentuk; Termasuk mengenai implementasi pengunaan Agenda Ekonomi Malaysia dalam merencana ekonomi Negeri Pulau Pinang.

Angkatan Muda KeADILan Pulau Pinang mengecam tindakan kumpulan-kumpulan yang memanipulasikan isu berkaitan perkauman didalam usaha mereka untuk menidakkan kekalahan dalam pilihanraya yang lepas.

Kita bersedia untuk mengempur dan mendedahkan bagaimana dasar ekonomi yang diamalkan oleh kerajaan terdahulu telah dipergunakan oleh kelompok tertentu untuk mengaut kekayaan dalam keadaan rakyat terbanyak dinafikan hak ekonomi mereka. Dalam masa terdekat ini kami akan mendedahkan harta kekayaan milik pemimpin UMNO khususnya di negeri ini.

Walaubagaimanapun, kita menghormati mereka yang sedang mempraktikan ruang demokrasi dalam menyuarakan hak dan bantahan mereka secara terbuka. Angkatan Muda menyeru kumpulan-kumpulan ini untuk berdebat secara terbuka mengenai isu ekonomi dan pembangunan rakyat. Kita bersedia untuk berkongsi pentas untuk memperdebatkan isu tersebut.

Masalah rakyat hari ini bukan masalah perkauman tetapi masalah pembahagian kekayaan dan ekonomi kepada masyarakat terbanyak serta penyelewengan yang dilakukan oleh pimpinan terdahulu.

Dr Azhar bin Dato Haji Ahmad
Ketua Angkatan Muda KeADILan Pulau Pinang.
19 Mar 2008

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: