Jom Pakat Undi Barisan Alternatif

Akhirnya pilihanraya yang ke 12 akan diadakan pada 8 Mac ini. Setelah sekian lama berteka-teki mengenai tarikh PRU12 akhirnya Pak Lah nyatakan jua.

Tarikh yang diberi oleh Pak Lah hanya kurang lagi 1 bulan sahaja untuk Dato’ Seri Anwar bertanding. Memang sah Pak Lah sengaja tak mahu DS Anwar bertanding pada PRU12 ni.. Namun, gerak kerja pilihanraya tetap dijalankan.

Seluruh jentera AMK di Pulau Pinang kini berkampung di Parlimen masing-masing bagi membantu jentera pilihanraya. Gambungan jentera PKR dan PAS dalam menubuhkan bilik-bilik gerakan semakin rancak dijalankan.

Yang kita harapkan ialah para pengundi kali ini bijak membuat keputusan. BN menjanjikan pelbagai kemudahan, kesenangan semasa pilihanraya pada kali ini. Namun, kita harus sedar bahawa apa yang mereka janjikan hanyalah buat masa pilihanraya ini. Selepas pilihanraya, jika BN terus memerintah,mereka pasti akan menaikkan harga minyak,elektrik, gas dan lain-lain. Kemudian,mereka yang setia menyokong BN akan mengeluh tentang kenaikkan-kenaikkan ini.

Bagi mereka yang mahu menyokong BN dalam PRU12 kali ini, fikirkanlah…. anda tetap akan terpaksa menanggung bebanan yang pihak pembangkang rasai. Anda perlu membayar harga minyak, gas, elektrik yang pembangkang bayar. Apa yang anda dapat jika tetap setia menyokong BN? Lainlah jika anda mendapat diskaun jika menyokong BN.. Kemudian selama 5 tahun anda akan mengeluh mengenang kos sara hidup yang meningkat…

Jika anda masih lagi ahli-ahli UMNO, MIC, MCA, Gerakan dan lain-lain parti komponen BN, kali ini ubahlah sokongan anda. Undi Barisan Alternatif.. Anda akan menikmati keselesaan hidup berbanding sekarang di bawah pemerintahan BN..

Ubah Sebelum Parah….. Ubah Demi Maruah

Dikirim dalam Rencana. Leave a Comment »

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: