Jejak Fakir 3 di Seberang Perai

cimg0131.JPGJejak Fakir3 (JF3) di Seberang Perai telah diadakan pada 29hb & 30 September yang lalu. Pada 29hb September, Amk Pmtg Pauh telah memikul tanggungjawab menyampaikan sumbangan wang zakat ahli Parlimen Pmtg Pauh, Datin Seri Dr Wan Azizah kepada 30 orang penerima dan seminggu sebelum itu, pada 23hb September krew JF3 AmknPP telah menyampaikan sumbangan di Parlimen Bayan Baru dan Balik Pulau .

Manakala pada 30hb pula, program JF3 bermula pada jam 930 pagi di kedai Nan’s Foodcourt Kepala Batas. Sebelum krew JF3 bertolak untuk menyampaikan sumbangan, program kali ini dimulakan dengan bacaan doa oleh Ust Hashim agar perjalanan Krew JF3 diberkati dan dilindungi Allah swt.amk-016.jpg

Ketua AmknPP, Dr. Azhar Ahmad turut memberi taklimat kepada krew JF3 sebelum perjalanan ini dimulakan. Seramai 30 orang ahli Amk bahagian-bahagian melibatkan diri dengan konvoi sebanyak 10 buah kenderaan. Konvoi kali ini turut disertai oleh Timbalan Ketua AmknPP Sdr Ong Chin Wen, Setiausaha AmknPP Emelda Azizan, Bendahari AmknPP Aidi Rafizul Idrus, mantan ketua AmknPP Amizudin Ahmat serta barisan Exco AmknPP dan Amk bahagian. Ketua WanitaPKR Pulau Pinang Pn. Norhayati, turut menyertai konvoi JF3 AMKnPP.

Sumbangan zakat kali ini disampaikan di DUN Pinang Tunggal di Parlimen Kepala Batas, DUN Teluk Air Tawar di Parlimen Tasek Glugor, DUN Machang Bubuk di Parlimen Bukit Mertajam, DUN Bukit Tambun di Parlimen Batu Kawan dan di DUN Sungai Bakap dan DUN Sungai Acheh di Parlimen Nibong Tebal.cimg0146.JPG

Seramai 30 orang penerima sucimg0135.JPGmbangan anjuran AmknPP pada kali ini. Alhamdulillah, hasil sumbangan orang ramai yang perihatin dan kepercayaan yang mereka berikan kepada AmknPP untuk menyampaikan sumbangan zakat mereka telah pun dilaksanakan. Pada JF3 kali ini di Seberang Perai, setiap individu yang menerima bantuan dari AmknPP telah menerima sumbangan berbentuk barangan makanan bernilai RM50 dan juga wang tunai RM50.Ust Hashim yang juga Ketua PKR Bhgn Tasek Gelugor turut menyampaikan sumbangan zakat peribadi kepada anak-anak yatim di Kg. Lembah Raja, Dun Pinang Tunggal. Sumbangan diberikan kepada fakir miskin,warga emas, ibu tunggal yang memerlukan, mereka yang sakit dan hilang upaya mencari nafkah untuk keluarga.Bagi pihak AmknPP, kami mengucapkan ribuan terima kasih di atas sokongan tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Tanpa sokongan dan sumbangan anda semua, program ini tidak akan berjaya. Kepada semua yang terlibat di dalam Program Jejak Fakir 3 pada kali ini, pihak AmknPP mengharapkan komitmen anda untuk terus menjayakan segala akiviti AmknPP pada masa akan datang. Semoga program ini menimbulkan rasa insaf serta memberi kita kekuatan serta tanggungjawab untuk mengubah nasib rakyat Malaysia yang tertindas di bawah pimpinan Umno-Bn.

cimg0145.JPGcimg0139.JPG

cimg0150.JPGcimg0138.JPGcimg0144.JPGcimg0133.JPG

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: